Zincir Marketlerin Süt Oyunu Bozuldu!Bakanlık Ceza Yağdırdı.

Hiç yorum yok


 Zincir marketlerin süt fiyatlarındaki oyunu bakanlık tarafından bozuldu. Tüketiciyi aldatan marketlere ceza yağdı.

Ticaret Bakanlığı, zincir marketlerin başlangıç ​​oyunu bozdu. Sütü 6,50'den 5,75'e indirdiğini markette, fiyatın zaten 5,90 TL olduğu ortaya çıktı. Tüketiciyi aldatanlara yüklü cezalar kesildi.Ticaret Bakanlığı zincir marketlere göz açtırmıyor. Daha önce yüklü yerlerde ceza alan ancak indirim ve stok oyunlarına devam eden zincir marketlere yeni cezalar kesildi.

Zincir marketlere yeni ceza

Tüketiciyi fahiş fiyatlarına karşı korumak için çalışmaları sıklaştıran Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki indirimli oyunlarını ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, daha önce kurulu ceza alan ancak indirim oyunlarına devam eden zincir marketlere yeni cezalar kesti.

Kuruluş incelemelerine göre;

Bir market kampanyasında, ücretleri 6,50 TL'den 5,75 TL'ye indirdiğini beyan etti. Ancak indirimden önceki indirim fiyatının 5,90 TL olduğu anlaşıldı. Bu düzenlemeleri yanılttığını değerlendiren Kurul, bu market zincirine 114 bin 326 TL idari para cezası verdi.

“Çok Al Az Öde” kampanyasını yapan bir marketin de, 65,50 TL olması gereken faturayı, 93,60 TL tahsilat olarak bulunduğu tespit edildi. Tüketicinin yanıltıldığını değerlendiren Reklam Kurulu, bu markete de 114 bin 326 TL idari para cezası uygulandı.

Bir misafir, markete ait internet dilinde telefon siparişi verdi ve kendisine 'onay' mesajı gönderildi. Ancak, hamilenin kullandığı günün izni alınmadan sipariş iptal edildi ve firma tarafından 'ürün stokunun kullanılmaması' bilgisi verildi. Kurul, bu yanıltıcı uygulamayı markete 11 bin 429 TL idari para cezası kesti.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder