İstanbul Ankara Arası Hızlı Tren Güzergahı

Hiç yorum yok


 Akyazı Batakköy Mahallesinden Ankara ulaşacak hızlı tren projesi için ÇED raporu alındı

Ankara - İstanbul arası 1.5 saat ‘ e düşecek İstanbul Ankara arası yolculuk 4 saatten 1,5 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren projesi Sincan Çayırhan İstanbul demiryolu projesinin ÇED raporu tamamlanarak yapımı için düğmeye basıldı.   TCDD tarafından yapımı üstlenen Sincan - Çayırhan - İstanbul demiryolu projesi. İstanbul ile Ankara arasındaki yolculuğu 1.5 saate indirecek. 

 Akyazı ilçesinden geçecek olan güzergah 3 etap halinde yapılacak. Birinci etap Sincan - Adapazarı hattı. İkinci etap Adapazarı - İstanbul, üçüncü etap ise Sarıyer - Başakşehir hattı olacak.     5 yılda tamamlanacak Tren yolunun hattı Kocaeli'nin Kartepe ilçesinden başlayacak ve sırasıyla İzmit, Derince, Dilovası, Gebze, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Beykoz'dan geçerek yapımı devam eden 3. Köprü'ye ulaşacak.   Hızlı tren olarak tasarlanan yeni hatta trenler saatte 350 kilometre hıza çıkabilecek. 


Şu anda hizmette olan hatta ise trenler saatte en fazla 250 kilometre hıza çıkabiliyor.   Akyazı ilçesinden Geçen etapta AYAŞ, Çayırhan, Esenboğa Havalimanı, Çayırhan üzerinden Mudurnu Vadisi'ne doğru uzanacak yüksek hızlı tren projesi, Adapazarı'nın kuzeyinden Kocaeli ve İstanbul'a doğru uzanacak. Kocaeli'nden itibaren Kuzey Marmara Otoyolu güzergahını takip edecek olan yüksek hızlı tren, 3. Köprüsü üzerindeki raylı sistemi kullanarak İstanbul Boğazı'nı aşacak. Arnavutköy, Üçüncü Havalimanı, Başakşehir, Küçükçekmece ilçelerinden geçek olan Yüksek Hızlı Tren'in son durağı Halkalı olacağı öğrenildi.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder