12 yıldır özerklik için çalışıyor! Kılıçdaroğlu’nun bölücülük oyunu

Hiç yorum yok

2 yıldır özerklik için çalışıyor! Kılıçdaroğlu'nun bölücülük oyunu
6'lı yerleşimin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yle birlikte kurduğu özerklik hayali derin bir maziye sahip. CHP lideri, 2011'den bu yana özerkliği her platformda vaat olarak dil getiriyor HDP özerklik için yakıp yıkıyor, Kılıçdaroğlu ise bölücülüğe yasal kılıf arıyor. Bu tehlikeli yol, Millet İttifakı ortaklarınınca alenen imzaya ağ oldu

 6'lı yerleşimin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yle birlikte kurduğu özerklik hayali aslında derin bir maziye dayanır. Kılıçdaroğlu 2011'den bu yana kurultay, ya da seçim bildirgesi gibi çıkacağını her platformda yerel yönetimlere özerklik çıkışı vaat ediyor. CHP'nin 2018 seçim bildiriminde de HDP'nin 2015 seçim bildirimindeki "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı" maddesini kopyaladığı görülüyor. Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2011'deki Tunceli mitinginde "Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na konulan çekinceleri kaldıracağım. Yerel yönetimler özerk olsun, özel yasa çıkaralım, bütün belediyelerin gelirleri olsun ve başkanlar hizmet versin" demişti. CHP lideri 5 Eylül 2014'te Ankara'da yapılan CHP Kurultayı'nda da" HDP Grup Başkanı vekili Saruhan Oluç da "Millet İttifakı'nın derlemesinin imza altındaki atlarının kağıtlara yazdığı, bizim sözlerimizin önemli bir bölümünden onların sonundaki yolculuğuna çıkıyor. Dolayısıyla biz politika ve ilkelerle ilgilenenlerimiz" şeklindeki ifadeleriyle özerklik vaadinin verilmesini hatta imza altına alındığını açıkça ifade etmişti.

KAYYUM  YALANLARI ATMAYI  BIRAK KEMAL BEY!
TERÖRİSTE PEŞKEŞ DEĞİL  VATANDAŞA HİZMET
Teröristlere para gönderen HDP'li belediyelerin yerine atanan kayyumlar, başta Diyarbakır olmak üzere özerlik kısıtlamalarıyla bölgedeki hendek tahliyelerinde yıkımın yaşadığı 11 kent ile ilçelerini yeniden inşa etti. Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi olmak üzere, 7 mahallesi tamamen yıkılan Şırnak, Nusaybin ve Cizre'nin aralarında bulunduğu şehirler, Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirme 'İhya Projeleri' ile yeniden kuruldu. TOKİ binası kentlerin mimarisine uygun konutlar inşa edilirken, el yapımı patlayıcılarla yıkıma uğrayan okullar ve işyerleri yeniden kuruldu. Hendekler nedeniyle evlerini terk edip başka kentler ile köylere göç etmek zorunda kalan yaklaşık 300 bin kişi yeniden şehirlerine geri döndü.

 IŞIL IŞIL KENTLER:  Adeta 'küllerinden yeniden doğan' şehirler, huzur ve güvenin de sağlanmasıyla ışıl ışıl cazibe merkezlerine dönüştü. Huzur ve güven ortamının da sağlandığı bölgede kentlere kayyum atanan belediyelerce yeni yollar, yeni evler, parklar, bahçeler, yaşam alanları kuruldu.




İMRALI CANİSİ ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEYENLERE GAZİLERDEN TOKAT GİBİ CEVAP:
TÜRK HALKI BUNA ASLA İZİN VERMEYECEK
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen HDP'li Ahmet Türk'e şehit yakınları ve gazilerden tepki geldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, "Öcalan'ın bırakın serbest kalmasını bir an önce idam edilmesi gerekir. Ona bu ülkede yaşama hakkı vermeyeceğiz" dedi.



HDP'li Ahmet Türk, Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'dan bahsederken 'sayın' ifadesini kullanırken, "Bu Nevruz ve dönem Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız" diyerek skandal sözler sarf etti. Türk'ün bu konuşmalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Ege, "Nevruz kutlamalarında Diyarbakır'da meydana gelen olay ve yapılan açıklamaları esefle ve şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal düzenine alenen karşı gelen bölücülerin hepsinin içeride olması, bebek katili Abdullah Öcalan'ın ise bir an önce idam edilmesi gerekiyor" diye konuştu.



HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ
2016'da İstanbul Dolmabahçe'deki bombalı saldırıda şehit düşen polis memurlarından Konyalı Emre Horoz'un (24) babası Mustafa Horoz "PKK ile saf tutup hareket edenler bu ülkeyi yönetmeye mi talip oluyorlar? Dilerim Rabbimden şehitlerimizin kanında boğulurlar. Zaten başa geldiklerinde istedikleri Öcalan'ı serbest bırakmak olacak. Bu isteklerini kursaklarında bırakacağız" dedi.







Hiç yorum yok

Yorum Gönder