Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı.

Hiç yorum yok


 

Konya’nın Derbent ilçesinde CHP ilçe başkanı Salih Çakıllıkoyak, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı.

Seçimlere sayılı saatler kala CHP'den oy verme sürecine gölge düşürmeye yönelik skandal bir adım geldi.

İddiaya göre; Konya'da CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış 41 adet Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy pusulası ile yakalandı.

CHP ilçe başkanı, hileli oyları basan matbaa ve kuryeye 'Seçim Kanununa Muhalefet' suçundan şüpheli sıfatıyla adli işlem yapıldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Skandal, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve şu yorumlar yapıldı:

“Konya'nın Derbent ilçesinde CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'ın aracından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'ye mühür basılmış sahte oy pusulaları bulundu.Pusulaları basan matbaanın işletmecisi, teslimatı gerçekleştiren aracı ve CHP İlçe Başkanı hakkında işlem yapıldı.

Seçim günü çöplerden Kılıçdaroğlu pusulaları çıktı diye ortalığı ayağa kaldıracaklardı muhtemelen. Bakalım daha neler göreceğiz?”

HALKIN İRADESİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK İÇİN OY PUSULASI BASTIRAN CHP İLÇE BAŞKANI YAKALANDI

12 Mayıs Cuma günü saat 08:50'de Konya’nın Meram İlçesinde bir petrolde, bir araçtan başka bir araca içinde oy pusulalarının bulunduğu bir poşet verildiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri araçlardan birinin Derbent ilçesine gittiğini tespit etti. 

Derbent ilçesinde araç sahibinin CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak olduğu anlaşıldı. Araçta yapılan aramada üzerinde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na “Evet” mührü basılmış oy pusulaları bulundu. 

Konya'daki bir fotokopicide basıldığı anlaşılan oy pusulalarının eğitim amacıyla kullanılacağını ifade eden CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak oy pusulalarının neden kurye ile getirttiğini ve neden 41 adet basıldığını açıklayamadı. 

Oy pusulalarının neden bir petrol istasyonunda teslim edildiği ise merak konusu.

CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, oy pusulalarını bastıran kurye şahıs Cafer Yalçın, iş yeri sahibi Hüseyin Karabaş ve grafiker Ali Kalcı gözaltına alındı.

Polis başka oy pusulası olup olmadığını araştırıyor.

Ayrıca şüphelilerin ilk ifadelerinde oy pusulalarını bastıklarını kabul ettiği öğrenildi.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder