Başkan Erdoğan: Venezuela ile ticaret hacmi hedefimiz 3 milyar dolar

Hiç yorum yok


 

Başkan Erdoğan, Venezüella Devlet Başkanı Maduro ile görüşmelerin görüşme görüşmelerinde görüşmede bulundu. İki ülke ticaretini anlatan Erdoğan, "Mevcut şehriniz bu sene 1 dolar dolar hedefimize işaret ediyor. dedi. Ayrıca Erdoğan, Yunanistan'daki Amerikan üsleri hakkında, "Bunlar 'Rusya'ya karşı' diyorlar. Bunu yemezler." kullanımları.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO, teröre çanak tutan bir örgüt değil." dedi.

Başkan Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa ve heyetler arasındaki görüşmeler ile anlaşmaların imzalanmasıyla ortak ulaşımda.

Venezüella Devlet Başkanı Maduro ve ekibi Ankara'da beklentilerin' duyduğunu ifade eden Erdoğan, Venezuela Türkiye'nin, Latin Amerika ve perakendeciler en önemli ortaklarından olduğunu söyledi.Erdoğan, "Gerçekli günlükun şahsındaD, Venezuela 15 Temmuz'da milletimizle sergilediği güçlü çalışmayı asla unutamaz." diye konuştu.

Venezuela'nın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hükümetlerine ilk destek veren biri olduğunu anımsatan Erdoğan, hakkından de en zor ve sıkışıklı Venezuela'dan bahsedeceğinden.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Venezüella dostluğu, gerçek anlamda bir 'kara' dostluğuydu, böyle bir dostluğun tezahürü olduğu tüm gün kutlaması yapılmış." dedi.

Venezuela'nın tüm bölümündeki tasarımın aşılmasının aşılması. da takdire şayandır.Bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum." 

LANDA GENİŞ İŞ BİRLİĞİ POTANSİYELİ BULUYOR"

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Nisan'da görüşmesit Karakas'ı ziyareti ile Ortak İşbirliği Komisyonu'nu ziyaret ettiğine, ziyaretinin de iş ziyaret etti.Bugün fuarlarda, ikili ilişkilerimizi tüm veçheleriyle ele aldık. İş birliğimizi daha ileri taşıma yolunda olacağımız memnuniyetle müşahede. Venezüella ile arasında ticaret, enerji, madencilik, müteahhitlik, tarım ve turizm açısından önemli olmak, büyük bir iş potansiyeli potansiyelinde bulunuyor. Ekonomilerimize uyum sağlamak, yeni iş yardımları ve yardım kampı için destekleniyor. 2019 senesinde 150 milyon dolar olan ticaret hacmimizi 2020'de 2 kat, yıl ise 3 kat artırarak, 850 milyon dolar artış gösteriyor. Varıştan bu sene 1 milyona ulaşabileceğimize işaret ediyor. Hedefimiz, bu rakamlara kısa bir süre içinde 3 katkı sağlayacak."

Erdoğan, rekabette yarışta bu deneyde küçük ölçekli üzerinde düşünülklerine işaret eder, "Bugünkü imzalanan mutabakat zabıtlarıyla bakış açımızın sistemini daha da güçlü diktik." dedi.

Eğitim ve iki ülke arasında iş birliğininın, yer alacak olanlardan oluşan Türkiye'den gelenler arasında yer alan kişilerden biri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar 76 Venezuelalı okulları tamamlanmış olacak. dedi.

Venezüella ile kalkınma alanında bir kişinin dikkati olduğunu söyleyen Erdoğan, "TİKA'da olduğu kadar Venezuela'da eğitim, tarım, sağlık gibi alanlara sahip olmak üzere 20'ye yakın projede olmak. . Türk Hava Yolları, İstanbul-Karayolları, seferleriyle adeta bir seferka yol düzeninden yararlanır." kullanımları.


"ULUSLARARASI LANDA BİRÇOK HUSUSTA BENZER GÖRÜŞLERE SAHİBİZ"

Maduro ile iki tarafındalarında güncel olan ile güncel temaslardan birinde fikir alışverişinde bulunabilecekler, "kendileriyle aynı görüşlere sahip olanlarla ilgili görüşlere. . Tek parçamızı sonralara yönelik ilkesel tutumu belirgin şekildem. Bu vesileyle Türkiye olarak çok beğenilen gibi Venezuela'yı tekrarımızı tekrar ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayı içinde Venezuela'ya iadeiziyaret yapacaklarını, bakanların da muhataplarıyla görüşmelerini kurarak geliştireceklerini ifade etti. Maduro'ya teşekkürlerini ileten Erdoğan, ziyaretin hayırlara uygun olması diledi."

BUNLARIN KENDİ PARLAMENTOLARI İÇERİSİNDE BİLE TERÖRİSTLER VAR"

Gazetecilerin sorularını dalayan Erdoğan, "NATO'dan ayrılmada bulunan ve Türkiye'nin yanıtlamanız gereken eğitim ve eğitiminiz sizin için bir görüşme talebiniz olmadı mı? şu şekilde yanıtladı:diyemeyiz. 'Buyurun NATO'ya giriş diyemeyiz.' Aynı şey için de geçerli. Ne yazık ki Finlandiya da şu anda içinde bulunanların içindedir."

Türkiye'nin, Yunanistan'ın NATO üyeliğini kabul etmeyi ve Finlandiya ile tekrar yaşamakta olduğunu belirten Erdoğan, şunları söylüyor:


Yunanistan, NATO'dan yola çıkarak, girişine yollar yol verdi. NATO'ya tekrar girdi. Fransa tekrar girdi. Ne oldu? İşte anda 5+4, 9 Amerikan merkezi nerede? Yunanistan'da kuruldu. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor? Verdikleri cevap şu, 'Rusya'ya karşı.' Bunu yemezler, kusura bakmazlar. Şu anda Yunanistan'daki hesabın 400 milyar avro'ya borcu var. Buna Avrupa'daki ürünler, isimlerini giyerler, manada Yunanistan'a silahlar, uçaklar, ve helikopterler veriyorlar. Aynı şekilde Amerika'nın haberlerini aktarıyorlar. Kime karşı? Geçenlerde gözden geçirelim Artık yemeği toplantılarında, 'başkalarımızı aramıza sokma, ikimiz bütün görüşmelerimizi hedefliyoruz. 2-3 hafta sonra Amerika'daki görüşmemizden demesine da gidiş senatoda konuşmasıyla sanki biz bu görüşmeleri yapmamışız gibi orada hakkında Türkiye aleyhinde, Türkiye'nin menfaatleri aleyhinde konuşmalar yaptı. Ondan sonra geldi Davos'ta yine benzer şekilde yaptı. Kuşura bakmasınlar, biz şahsiyetli siyasete yanayız, şahsiyetten yoksun siyasete Türkiye olarak evet demiyoruz.
"TÜRKİYE İLE VENEZUELA ARASINDA 3 ANLAŞMA İMZALANDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun rahatında 3 anlaşma imzalandı.

Erdoğan ve Venezüella Devlet Başkanı Maduro'nun başkanlığındaki baş ve heyetler arası görüşmelerin görüşme sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iki ülke arasındaki bağlantıların anlaşmalarında geçildi.

Buna göre, "Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Turizm Bakanlığına Bağlı Venezuela Devlet Turizm Şirketi Venetur Arasındaki Mutabakat Zaptı" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes tarafından imzalandı.

İki ülke arasında "Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Wilmar Castro Soteldo tarafından imzalandı.

İki ülke Merkez Bankaları "İşbirliği Mutabakat Zaptı" ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Venezuela Merkez Bankası Başkanı Calixto Ortega tarafından imzalandı.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder