Hiç yorum yok


 

Başkan  Recep Tayyip Erdoğan  Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Mersin'de PKK'nın gece saldırısına yönelik saldırıya da Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Dün Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Şehit polisimize Allah'tan rahmet, aile ve emniyet camiamıza baş sağlığımızı bekliyoruz. Yaralı rabbimden polisize temenni ediyorum. Hamdolsun teröristler, hak karşılığını bulurlar. Bu teröristlerin hangisinin peşinden gidişi HDP 'ye CHP 'nin gazeteci gazetecisi, sivil toplum temsilcisi diye bakanlara ya da batı ülkelerine bakanlara ait.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın satır başları:

Bugün Preveze Deniz Zaferi'mizin 484' dönüm noktasının haklı gururunu yıl. Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı donanmasının Haçlı donanmasını darmadağından kaynaklanan bu Türk denizciliğinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Akdeniz'i bir Türkten gelen gelen zaferden sonra Akdeniz tam bir barış denizine dönüşmüştür.


Akdeniz de kargaşaya, çatışmaya, emperyalist işgale teslim olmuştur. Tarih boyunca yaşamlara karşı mücadeleyle, Akdeniz'in bugün gerilimle, enerji rekabetiyle, oğul yaşlarındaki ölümleriyle ilgili büyük zorluklarla karşılaşacaksınız. Suriye'deki savaşlarında ve katliamlardan kaçan savaşan içmazlum, oğul su nefesini Akdeniz'in az su iç savaşları verdi.

Batılı ülkeler tam 11 yıldır bu ölümlerin önünde geçmekte olan üç maymunu oynamayı tercih etti. Bölgesel krizleri engelleyecek, çatışmaları sona erecek, insan göçü zorlayan sebepleri ortadan kaldıracak hiçbir adım atılmadı. Küçük mültecilere kapanan işleri, insanımızı katledilen teroristler FETÖ'cüler ilelere kadar açıldı.

Yunanistan'ın Lavrion kampı başta olmak üzere Avrupa'nın hemen her vatandaşımızın kanını dökülmüş himaye görüyor. Ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor. Suriye'deki ve Kuzey Irak'taki terör yuvaları parçalandıkça, örgüt kampları kimi yerlerde tasarlanacak. Bize komşuluktan bahseden ülkelerden her şeyden önce bu insanlık ve düşmanlarına göz yummaması gerekir.Osmanlı'nın gerilemesiyle beraber ecdadın hakimiyetle yaşamak gibi Akdeniz de kargaşaya, çatışmaya, emperyalist işgale teslim olmuştur. Tarih boyunca yaşamlara karşı mücadeleyle, Akdeniz'in bugün gerilimle, enerji rekabetiyle, oğul yaşlarındaki ölümleriyle ilgili büyük zorluklarla karşılaşacaksınız. Suriye'deki savaşlarında ve katliamlardan kaçan savaşan içmazlum, oğul su nefesini Akdeniz'in az su iç savaşları verdi.

Batılı ülkeler tam 11 yıldır bu ölümlerin önünde geçmekte olan üç maymunu oynamayı tercih etti. Bölgesel krizleri engelleyecek, çatışmaları sona erecek, insan göçü zorlayan sebepleri ortadan kaldıracak hiçbir adım atılmadı. Küçük mültecilere kapanan işleri, insanımızı katledilen teroristler FETÖ'cüler ilelere kadar açıldı.

Yunanistan'ın Lavrion kampı başta olmak üzere Avrupa'nın hemen her vatandaşımızın kanını dökülmüş himaye görüyor. Ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor. Suriye'deki ve Kuzey Irak'taki terör yuvaları parçalandıkça, örgüt kampları kimi yerlerde tasarlanacak. Bize komşuluktan bahseden ülkelerden her şeyden önce bu insanlık ve düşmanlarına göz yummaması gerekir.Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Şehit polisimize Allah'tan rahmet, ailesine ve emniyet camiamıza baş sağlığı diliyorum. Yaralı polisimize rabbimden şifa temenni ediyorum. Hamdolsun teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır, olacaktır. Aynı durum batılı ülkeler için de geçerlidir. Kandil'i, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin, batı ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu devletlerin kendi huzurlarına ve güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Unutmayın, yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar. Teröristlerin yeri sokaklar değil, döktükleri kanın hesabını verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komşularımızdan başlayarak bütün ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.

NE HAK YERİZ NE DE HAKKIMIZI YEDİRİRİZ
Türkiye olarak Ege ve Akdeniz'in ne insan kanıyla ne gözyaşıyla ne de husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz. Biz tüm kalbimizle barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Kendi vatanımızla birlikte bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz. Anlaşmazlıklarımızı uluslararası hukuk temelinde, hakkaniyet uygun biçimde, diyalogla çözmek istiyoruz. Şimdiye kadar hep şunu savunduk. Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder