Hiç yorum yok




SakaryaSpor Toto 1'inci Lig'in 10'uncu haftasında zorlu Eyüpspor deplasmanına çıkacak. Bu karşılaşma öncesi yeşil-siyahlılar, 15 puanla 6'ncı sırada yer alıyor. Eyüpspor ise 18 puanla 2'nci sırada konumlanmış durumda.

Ligin üst sıraları yakından ilgilendiren ve kartların yeniden dağıtılacağı bu karşılaşma 21 Ekim Cuma günü saat 20.00'da Eyüp Stadı'nda oynanacak.

GOLCÜLERİN MAÇI!

Bu karşılaşma aynı zamanda ligin golcü iki oyuncusunun düellosuna da sahne olacak.

Kasongo mu, Eze mi?

Spor Toto 1'inci Lig'in geride kalan 9 haftasında, Sakaryaspor forması giyen Kabongo Kasongo rakip fileleri 8 kez havalandırmayı başararak gol krallığında zirveyi uzun bir zamandır elinden bırakmıyor. En yakın takipçisi olan Eyüpsporlu golcü oyuncu Emeka Friday Eze ise, 6 golle 2'nci sırada yer alıyor.


MAÇIN HAKEMİ

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Eyüpspor-Sakaryaspor karşılaşmanın hakemi Antalya Bölgesinden Ömer Faruk Turtay oldu. Yardımcılığını ise Emrah Ünal ile Murat Temel yapacak. Dördüncü hakem olarak ise Süleyman Soyutürk görev alacak.

Ömer Faruk Turtay, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 2021/ 2022 sezonunda Sakaryaspor'un Bayburt İl Özel İdarespor’a 1-2 mağlup olduğu karşılaşmada ve Türkiye Kupası maçında Diyarbekirspor’u 2-0 ile geçtiği maçlarda düdük çalmıştı.

20'NCİ RANDEVU!

Sakaryaspor ile Eyüpspor tarihinde 1990 yılından beri 19 kez kozlarını paylaşmış ve yeşil siyahlı temsilcimiz 7 galibiyet, İstanbul temsilcisi ise 5 kez galip ayrılmayı başardı. 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

İki takım arasında son karşılaşma 2020/2021 sezonunda TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup mücadelesinde oynanırken, karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Eyüp Stadı'nda oynanan mücadelede yeşil-siyahlıların golünü Ali Özgün kaydetti. Ayrıca Ali Özgün golün hemen ardından ikinci sarı kart ve kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Eyüpspor'un golü ise Sadık Baş'tan geldi.

Sakaryaspor, en farklı galibiyetini 1992/1993 sezonunda elde etti. Her iki takımın da 10 kişi karşılaşmada ev sahibi Sakaryaspor, mücadeleden 6-1 galip ayrılmayı başardı. Eyüpspor ise şu ana kadar oynanan 19 maçta Sakaryaspor'a karşı bir maçta en fazla 2 gol atabildi.

SAKARYASPOR'UN EKSİKLERİ

Sakaryaspor'da Eyüpspor maçı öncesi antrenmanlara sakatlığı sebebiyle tedavi gören Artem Kravets katılamıyor. Bu sebeple Ukraynalı forvet oyuncusunun bu karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. Takımdan ayrı düz koşulara başlayan Deni Milosevic ile Burak Süleyman'ın durumları belirsizliğini koruyor. Sakatlığını atlatan Furkan Köse'nin ise kadroda olması bekleniyor.


EYÜPSPOR'UN BU SEZONKİ 9 HAFTALIK PERFORMANSI

Son olarak Çaykur Rizspor ile 0-0 berabere kalan Eyüpspor, 9 hafta boyunca 5 galibiyet elde ederken, 3 beraberlik ile 1 mağlubiyetle 18 puan toplayarak Spor Toto 1'inci Lig'de 2'nci sırada yer alıyor. 7 averajı bulunan İstanbul ekibi, rakip filelere 14 gol gönderirken, kalelerinde ise 7 gole engel olamadı. Tek mağlubiyetini Bodrumspor'a 3-0 yenilerek alan eflatun-sarılılar, en farklı galibiyetini ise 4-0'lık Manisa FK karşılaşmasında elde etti.

EYÜPSPOR'UN 2021/2022 SEZONU 1 LİG PERFORMANSI

2021/2022 sezonunda yaptığı transferlerle Spor Toto 1'inci Lig'in şampiyonluk adaylarından birisi olan Eyüpspor, sezon sonunda 57 puanla 6'ncı sırada yer alarak taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı.

Spor Toto 1. Lig'de Play-Off bileti alan İstanbul ekibi yarı finalin ilk maçında Bandırmaspor'a 3-0 kaybetti ve evinde ise 1-0 galip gelerek Süper Lig umutlarını bitirmişti.


MAÇ HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

21 Ekim Cuma günü saat 20.00'de oynanacak olan karşılaşmayı televizyondan takip edecek olan taraftarlar, karşılaşmayı ücretsiz bir şekilde canlı olarak TRT Spor'dan izleyebilecek.

MAÇ SAATİNDE İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

21 Ekim Cuma günü saat 20.00'de oynanacak olan karşılaşmada İstanbul'da hava sıcaklığının 14 derece olması tahmin ediliyor. Rüzgarın ise 13 km hızla Kuzey Doğu yönünden esmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder