‘Akyazılılar ile gurur duyuyorum’ Merkezi Kahramanmaraş olan ve birçok şehirde yıkıma sebep olan depremin ardından Akyazı’nın tek yürek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akyazı halkı ile gurur duyuyorum. Böyle bir topluluğun belediye başkanı olduğum için de çok mutluyum” dedi.

Hiç yorum yok

 


 Merkezi Kahramanmaraş olan ve birçok şehirde yıkıma sebep olan depremin ardından Akyazı'nın tek yürek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akyazı halkı ile gurur duymak isterim. Böyle bir durumda belediye başkanı olduğum için de çok farklı” dedi.Akyazı Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Bilal Soykan'ın başkanlığında oynayacak. 12 gündem maddesinin görüşlerine göre karara bağlanması meclis toplantısı öncesi merkez Kahramanmaraş olan ve birçok yerde yıkıma neden olan depremin ardından Akyazı'da çalışmalarını içeren video gösterimi toplantıları. 


Yardım çalışmaları ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akyazı deprem bölgesi vatandaşlarımız için tek yürek oldu. İlk günden vatandaşlarımızın büyük destekleri ile bölgeye onlarca tır yardım malzemesi gönderildi. Arama kurtarma muhafazalarını içine almak üzere 3 ekskavatörümüzü de ilk gün yola çıkararak bölgeye ulaştırdık. Aralıklarla bölgeye gönderdiğimiz 24 personelimiz de bölgede çeşitli görevlerde amaçlar gösterdiler ”dedi.


Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Tüm bu özelliklerin yanı sıra Akyazı Belediyesi olarak Kahramanmaraş'ta kurulacak olan konteyner kente eşyalı bir şekilde 30 adet konteyner koyacağız. İmalat çalışmaları tamamlandı. Biz son bölge de kapsamlı kuruluma katılacağız. Adapazarı Belediyesi'nin de içinde olduğu 850 konteyner bulunacak olan alan Akyazı halkı adına belediyemizin 30 adet konteynerimiz olacak. 

Yaraların sarılması adına Akyazı Belediyesi olarak hayvanlarına ara varlığının devamı” diye konuştu.Depremin ardından Akyazı'nın büyük bir dayanışma örneğini gösterdiğini ifade eden Başkan Soykan, “Akyazı halkı ile gurur duymak istiyoruz. Böyle bir kilise başkanı olduğum için de çok farklı. İlk saatlerden itibaren tek yürek olan vatandaşlarımız elinden ne geliyorsa hatta elinden gelenin fazlasını yaptı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Gündem dünyasının görüşülmesine başlanmadan önce belediyenin devam eden yapısı hakkında da meclis üyelerini Bilgilendiren Başkan Soykan, “ Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası Projemizde işletim tüm hızı ile ilerliyor. Ramazan Bayramı'ndan önce açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.Akyazı hücrelerinde en büyük proje olan Akyazı Spor Kompleksi'nde de sona yaklaştığını ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Çalışmalar tamamlanmak üzere. Seçimlerden önce bu büyük yatırım de açılışını inşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 


Taşburun ile Ballıkaya Mahallelerini birbirine bağlayacak olan yeni köprünün ulaşıma açıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Soykan, “ Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da çözüme kavuşturmuş olduk. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemizde temelde beton yol çalışmaları da tüm hızı ile devam ediyor. Ballıkaya Mahallesi'ndeki inceleme tamamlandı. Ekipler içinde Yongalık Mahallesi'nde devam ediyor. 


Yine belediyemizin geçmesi ile 2023 yılı yatırımı alınan 5 mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi. Taşburun ile Ballıkaya Mahallelerini birbirine bağlayacak olan yeni köprünün ulaşıma açıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Soykan, “ Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da çözüme kavuşturmuş olduk. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemizde temelde beton yol çalışmaları da tüm hızı ile devam ediyor.
Ballıkaya Mahallesi'ndeki inceleme tamamlandı. Ekipler içinde Yongalık Mahallesi'nde devam ediyor. 

Yine belediyemizin geçmesi ile 2023 yılı yatırımı alınan 5 mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi. Taşburun ile Ballıkaya Mahallelerini birbirine bağlayacak olan yeni köprünün ulaşıma açıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Soykan, “ Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da çözüme kavuşturmuş olduk. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemizde temelde beton yol çalışmaları da tüm hızı ile devam ediyor. Ballıkaya Mahallesi'ndeki inceleme tamamlandı.

Ekipler içinde Yongalık Mahallesi'nde devam ediyor. Yine belediyemizin geçmesi ile 2023 yılı yatırımı alınan 5 mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi. Ballıkaya Mahallesi'ndeki inceleme tamamlandı. Ekipler içinde Yongalık Mahallesi'nde devam ediyor. Yine belediyemizin geçmesi ile 2023 yılı yatırımı alınan 5 mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi. Ballıkaya Mahallesi'ndeki inceleme tamamlandı. Ekipler içinde Yongalık Mahallesi'nde devam ediyor. Yine belediyemizin geçmesi ile 2023 yılı yatırımı alınan 5 mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi.


Başkan Soykan'ın konuşmasının sonraki gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP'li Meclis Üyesi Ahmet Çetin, deprem sonrasındaki çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve desteklerinden dolayı tüm Akyazı oyuncularına teşekkür etti. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birincioğlu ise Kızılay Akyazı Şubesi olarak deprem bölgesindeki yıldızların oyuncaklarını ifade etti. Gündem dışı konuşmaların ardından 12 gündem maddesi görüşmelerine karar bağlandı. Karara bağlı olarak gündem tüketicilerinden 1,2,3,4, 5, 6, 8 ve 12'nci maddeler oy birliği ile 7'inci madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 9'uncu maddesi imar komisyonuna 10 ve 11'inci maddeler ise hukuk komisyonuna havale edildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder