Bakan Akyazı için açıkladı! Yeni otoban ve Süper Hızlı Tren geliyor

Hiç yorum yok


 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Akyazı ile Ankara arasında hizmet veren, Bolu Tüneli’nin de içinde bulunduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. 1 milyar euroya mal edilecek ve 200 kilometre uzunluğunda olacak Akyazı-Ankara Otoyolu, gidiş geliş 3’er şeritli olarak planlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada Mevcut Ankara- İstanbul arasındaki otoyolda trafiğin yavaşlaması üzerine hükümet, yeni bir otoyol projesini gündemine aldı. Ayrıca Ankara-İstnbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni Hızlı Tren Projesi de 2028’de bitirilecek. 344 kilometrelik güzergahta 350 kilometre sürat yapılabilecek Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nda 120 kilometreyi bulan 52 tünel inşa edilecek.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada Mevcut Ankara- İstanbul arasındaki otoyolda trafiğin yavaşlaması üzerine hükümet, yeni bir otoyol projesini gündemine aldı. Ayrıca Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni Hızlı Tren Projesi de 2028’de bitirilecek. 344 kilometrelik güzergahta 350 kilometre sürat yapılabilecek Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nda 120 kilometreyi bulan 52 tünel inşa edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın planladığı yeni  ile Ankara arasında yapılacak. Akyazı’dan başlayacak yol Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak. Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli rol üstlenen Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder