"Körfezray"

Hiç yorum yok


 Adapazarı Garı ile İstanbul'daki Haydarpaşa Garı arasında yüksek hızlı tren hattı inşaatı nedeniyle sekteye uğrayan Ada Treni olarak da bilinen Adapazarı ekspresi o eski yorgun günlere bir türlü ulaşamadı.

Geride kalan süreçte Arifiye - Pendik, Mithatpaşa - Pendik, Adapazarı - Pendik arasında çalışan Ada Treni, son olarak Marmaray'ın Gebze'ye kadar gelmesinin ardından Adapazarı - Gebze arasında çalışıyor.

Ada treni; sefer sayılarının az olması ve sefer tarihlerinin nedeni hem Sakaryalı hem de Kocaelili beklentileri karşılayamazken komşulardan dikkat çeken bir proje haberi geldi.

Halen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının adayı olan Tahir Büyükakın Kocaeli Kongre Merkezinde seçim beyannamesini açıkladı.

Yeni dönemde hayatta kalmayı başaran hedefleri Tahir Büyükakın, Sakarya'yı da ilgilendiren bir projesini de ilk kez açıkladı.

Kocaeli'deki raylı sistem, hızlı tren ve limanlara ilişkin hedeflerini duyurduan Tahir Büyükakın; Mevcut Yüksek Hızlı Tren hattının planlanan diğer hatta aynı Marmaray gibi Gebze ile Adapazarı arasında bir raylı sistem projesini hayatta geçirmeyi planladığını açıkladı."Yüksek hızlı tren aşağıdaki yani şimdiki hattan yukarıdaki hatta alındığında bizim bu var olan hatta başka operasyonlar gerçekleştirme imkanımız var. Mevcut hatta bizim Marmaray gibi bir hattı Adapazarı yönüne işletmemiz aslında mümkün. Adı da var, projesi de var. KÖRFEZRAY adında bir projemiz var. Adapazarı ile Gebze Marmaray istasyonu arasında çalışacak bir hattı bu şehir inşa etmeli. Fakat yüksek hızlı tren bu hat üzerinde giderken sizin orada böyle bir işletme yapma şansınız yok. Ne zaman olur? Yüksek hızlı tren yukarıda hattan giderse olur. O zaman bu kentin tüm katmanlarının ne yapması lazım? Yüksek hızlı tren projesinin bir an önce yapılmasını desteklemesi, o olur olmaz ardından bizim konvensiyonel hatta adına KÖRFEZRAY diyeceğimiz bir banliyo sisteminin kurulmasını, Marmaray'la entegre olmasını talep etmesi lazım. Bu aklın kentin ortak aklı olması lazım."

Hiç yorum yok

Yorum Gönder