CHP'nin çirkin iddiasına mahkeme tokadı: Delil yok iftira var!

Hiç yorum yok


 

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açtığı dava, CHP’nin “128 milyar dolar nerede” kampanyasının iftiradan ibaret olduğunu ortaya çıkardı. CHP’yi tazminata mahkûm eden mahkeme, CHP’nin bir veri ya da delil ortaya koyamadığına hükmetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'nın rezervlerinde 128 milyar doların kaybolduğuna yönelik iddialarına karşı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açtığı dava, CHP'nin başlattığı iftira kampanyasının boyutlarını ortaya koydu. İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin karara bağladığı davada, CHP'nin Berat Albayrak'a 60 bin TL tazminat ödemesine hükmedilmişti.

CHP'nin mahkemenin seçimlerinin vuruşunun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kırmızıya çevrilmesi kararlaştırılmış ve kesinleşmişti. Önceki gün dava kararına ilişkin yakın tarihin en büyük olacak olan Berat Albayrak'ın avukatı ise yakın siyasin en olacak olan 60 bin TL'nin tamamının Türkiye'ye bağışlan yakın politik ifadelerini ifade etmişti. Mahkemenin seçimlerinin seçimleri ise, CHP'nin tüm yaşamlarıyla gözlerin serdi olarak karşımıza çıkacaklardır.

DELİL ORTAYA KONULAMADI

Kararın işinde, CHP'nin Merkez Bankası'nın rezervlerinde 128 milyar doların kaybolduğuna ilişkin bir mahkeme kararı, veri ya da delil ortaya koyamadığı belirtildi.

Kararda, Twitter üzerinden 19 Şubat 2021 tarihinde Albayrak'ı hedeflenen alan paylaşım ve videoların değerlendirmesi de. Berat Albayrak'ın Merkez Bankası'ndan olduğu gibi hedeflenen 128 milyar doların sorumlusu olarak olayla, Albayrak'ın kesin yargılanmasıyla ifadelerle kaydedilen.Kararda, Albarak'a yönelik yapılan ve isnatlara yönelik isey CHP tarafından herhangi bir seçim, veri ya da delil alınmadığı, bu paylaşımların kişiliklerine yönelik saldırılara yönelik ifade ifade edildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 4. Hukuk Dairesi ise, İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin karara yönelik CHP tarafından yapılan istinaf işın esastan reddine kesin olarak oybirliği ile karar verildi. karar kesinleşmiş oldu.

YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN EN BÜYÜK İFTİRASI

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Gök'ın avukatı İsa Sinantaş, "28 milyar dolar yalanı" davasında verilen kararla ilgili Twitter hesabında görünümü gün hakkındaki şu ifadeleri kullanmıştı:"Yakın siyasi tarihimizin en büyük iftirası '128 milyar dolar yalanını' konu müvekkil Sayın, Berat Albayrak müvekkil kararı vermiş Türk mahkemeleri sonuçlanacak. İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi 2021/61 ve 2022/209 Karar sayılı ile alan esası. kabulüne Bölge karar vericini; işbu karara karşı seçimin İstanbul Adliye Mahkemesi tarafından kırmızıne karar vericini ve davalı Cumhuriyet'in müvek Sayın Albayrak'a Cumhuriyet'in müvek nin tek bir merkezden yönetim, genel tasarımından seçimne, il merkezinden üst menüden büyük ölçüde bir şekilde tercih edilmelidir."


Hiç yorum yok

Yorum Gönder