Sakaryaspor'a süper liğ yolunda başarılar

Hiç yorum yok

Yeni transferleriyle sezona play-off umudu ile başlayan Sakaryaspor, 6 maçta 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı ve 9 puan topladı. Lig'de 6. sırada yer alan Sakaryaspor, Keçiörengücü ve Samsunspor'a mağlup olsa da oynadığı futbolla uzun vadede umut veriyor.
 
İlk hafta kısır futbolla Göztepe karşısında çaresiz kalan yeşil-siyahlılar, 2. Hafta Altınordu deplasmanında oynadığı futbol ve aldığı galibiyetle İlker Püren ve oyuncularına güvenmemiz gerektiğini kanıtladı.
 
 3. Hafta ise Tuzlaspor'u konuk eden temsilcimiz maçın başında rakibine net bir fırsat verse de (olağan bir durum) maçın genelinde topa sahip oldu ve istediği oyunu sahaya yansıttı ve galip gelen taraf oldu.
 
İlker Püren'in öğrencileri 4. Hafta Keçiörengücü deplasmanında Olawoyin ve R.Muhammed'i durduramayınca mağlubiyette kaçınılmaz oldu.
 
Beni en çok sevindiren ise Ligin 5. Haftasında takımın Denizlispor maçında ikinci yarıda verdiği reaksiyon oldu.
 
İlk yarı soyunma odasına 1-0  mağlup giren Anadolu Güneşi, ikinci yarıda tabiri caizse resmen rakiple kavga etti ve söke söke 3 puanı aldı. Oyuncuların isteği, arzusu ve azmiyle birlikte yetenekleri birleşti ve ortaya muazzam bir başkaldırış çıktı.
 
Son oynanan maçta ise Samsunspor'a karşı maçın başında Kabongo topu ağlarla buluşturabilse bambaşka bir senaryo çıkardı. Fakat maçın seyri çok farklı gelişti. Her ne kadar 2-0dan 2-2 olsa da Douglas Tanque'yi durduramayınca sonuç kaçınılmaz oldu ve kaybettik.
 
Hem son dakikada giden 1 puana üzüldük hem de play-off ya da şampiyonluk yolunda en yakın ve güç rakiplerden olan Samsunspor'a 3 puanı vermiş olduk.
 
Sakaryaspor'da 6 haftalık serüvende en çok öne çıkan  3 isim yer alıyor. Gol yollarında çok etkili olan Kasongo, kalede güven veren Cihan ve orta alanda ezberleri bozan ve oyunuyla ikna eden Hakan Yavuz.
 
Sezona istediği gibi başlamayan ve performansı düşük olan Voolery ile birlikte Oğuz Kocabal'ın sakatlığı canımızı sıkan anekdotlar arasında. Miloseviç'in takıma katılması ile birlikte ise kanatlardaki kalitemizin arttığını düşünüyorum.
 
Sakaryaspor bu hafta ligde zor günler geçiren Malatyaspor'u konuk edecek. Haftaya ise lige sükseli bir giriş yapan Bodrumspor'la deplasmanda karşılaşacak.
 
Bu 2 maçtan alacağımız 4 puan gayet makul karşılanabilir.
 
Bu sezon hem şampiyonluk için hem de play-off yarışı için o kadar çok takım var ki, izlemeye doyamayacağmız bir serüven bizi bekliyor. Akyazı haber.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder