Keremali Yaylası nerede?

Hiç yorum yok


Keremali Yaylası nerede, rakım kaç, merkeze kaç km? Özellikler

Yaylaları ve gölleri ile ünlü olan ilimiz Sakarya'da yer alan Keremali Yaylası, sahip olduğu rakımı ile zorlu bir ulaşım imkanı sunmaktadır. Keremali Yaylası'na nasıl gidileceği ve neler yapılabileceği sizler için araştırdık. 

Sakarya, gölleri ve yaylaları ile ayrı bir birliğe sahiptir. Doğal alanlar ve birçok tarihi yapısı ile dikkat edilerek Sakarya, özellikle yakın illerdeki kişiler tarafından çok sık ziyaret edilir. Aynı zamanda doğa tutkunları tarafından özel olarak programlanan turlara da ev sahipliği yapan Sakarya, özellikle de yaylaları ile tercih edilmektedir.

Bilhassa İstanbul'da yaşayanlar Sakarya'yı hafta sonları kafa dinlemek, doğa ile iç içe, huzurlu ve sakin anlar yaşamak için tercih etmektedir. Bunun yanı sıra elbette birçok yabancı turist Sakarya'da yer alan yaylaları ve gölleri görüyor, doğal güzellikleri görmek için yıllar boyunca belli bu ilimizi ziyaret ediyor. Bu yazımızda sizlere Sakarya'da bulunan Keremali Dağı'nın üzerinde yer alan Keremali Yaylası hakkında bazı bilgiler eklendi. Özellikle kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği Keremali Yaylası, ulaşım yolunun düzeninin nedeni ile biraz zorlayıcı olabilir. Ancak yaylaya ulaştığında çekilen yolun fazlası ile değdiğini siz de göreceksiniz.

Keremali Yaylası Hakkında Genel Bilgiler

Keremali Yaylası, Sakarya ilimizin Akyazı ilçesinde bulunan Keremali Dağı üzerinde bulunan dört yayladan biridir. Keremali Dağı'na çıkarken kuralları yaylaların ilki olan Keremali Yaylası, dağ üzerinde yer alanı ve geniş yayla olma özelliğine sahiptir. Keremali Yaylası özellikle bahar ve yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.
Keremali Yaylası'nda yapılabilecek birden fazla aktivite olduğu gibi muhteşem bir gölde Keremali Yaylası'na kayıtlıi karşılanmaktadır. Yaylada birden fazla bitki türü ve çiçek bulunur. Özellikle bahar aylarında yeniden canlanması ile rengarenk çiçekleri Keremali Yaylası'nı süslemeye başlar.

Keremali Yaylası'nda Neler Yapılabilir mi?

Keremali Yaylası'nda yapılabilecek birçok aktivite var. Bunların başında sakince doğanın ve göl manzarasının keyfini çıkartmak yer alır. Göl çevresinde yer alan düzlükler, kamp için çadır kurmak oldukça uygundur. Akşamları yer miktarının miktarı kontrollü bir şekilde yakılabilir. Kamp kaydın yanı Keremali Yaylası'nın sıra müsait parkurlarında doğa yürüyüşleri yapılabilir. Geniş bitki örtüsüne sahip olan bu alan, doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekmektedir.
Keremali Yaylası'nda hafta sonları piknik yapılabilir. Bisiklet sürmek için organizasyonların yapılabileceği gibi yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler için de Keremali Yaylası tercih edilebilir. Keremali Dağı üzerinde yer alan Keremali Yaylası, dağıtım faaliyetleri için uygun alanların yönetimine sunmaktadır. Bol oksijene sahip, doğa ile iç içe bir gün ya da hafta sonu yaşamak için sizler de Keremali Yaylası'nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Keremali Yaylası'nın Rakım Bilgileri

Keremali Dağı üzerinde yer alan dört yayladan biri olan Keremali Yaylası'nın rakımı 1200 metre ile 1400 metre arasındadır. Dört yaylada farklı rakımlara rastlamak mümkündür.

Keremali Yaylası'nda Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Keremali Yaylası, Sakarya'nın Akyazı ilçesi yirmi kilometre, Hendek ilçesi ise yirmi yedi kilometre uzaklıkta yer alıyor. Sakarya il merkezinin Keremali Yaylası ise iki kilometredir. Keremali Yaylası'na Sakarya Akyazı ilçesi üzerinden ulaşım aralığı. 'Keremali Yaylası'na Hoş geldiniz' tabelasına gelindiğinde yola ikiye ayrılmaktadır. Burada Keremali zirve yolunun takip edilmesi, Keremali Yaylası'na daha düzenli bir şekilde erişim imkanı sunacaktır. Bir süre yol takibi yapıldıktan sonra zirveye ulaşan göller yükseldiğini gösteren bir yol kaydı daha yönetili karşılar. Keremali Yaylası'na gitmek için bu yol kontrolünün yoluna devam edilmelidir. 

Kaynak:  https://www.milligazete.com.tr/

# Keremali Yaylası 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder