Son dakika | Mersin'de polisevine teröristlerden kalleş saldırı: 1 polis şehit oldu, bir polis yaralandı

Hiç yorum yok


 

Son dakika  haberi... Mersin 'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi'nde polisevine teröristlerin saldırıları ile ilgili . İçişleri Bakanlığından kalleş saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık, "Olaylayla elde edilen bir silahıyla birlikte alındığı değerlendirilen." denildi. Alçak saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı. Mersin'de Polisevi 'ne saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden kimliği tespit edildi.      
Son dakika haberi: Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı. Verilere göre, polisevine bir araçtan teröristlerce buradaki polisevine uzun silahlara ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik gittiğinde bir polisin şehit olduğunu açıkladı.

Soylu Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi'ndeki incelemede, yapıldı polisten bilgi aldı. Daha sonra incelemelerde bulunan Soylu, ifadelere dayanarak, davayı geçmiş olsun dileğinde bulundu ve başsağlığı diledi.

SON DAKİKA  | TERÖRİSTLERİN BİRİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ 

Mersin'de Polisevi'ne saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden kimliği tespit edildi

Mersin Mezitli ilçesindeki Polisevine dün akşam saat: 22.45 (2) kadın teröristler tarafından saldırıda bulunuldu, saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist, saldırgan hale getirildi.

Etkisiz teröristlerin kimliği ile ilgili olan, Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.    

teröristin; PKK/KCK terör örgütünün küçük çaplı organizasyonunda faaliyette bulunduğu, terör örgütünün etkinliğinden hayata geçirilen etkinliklerden, örgütten planlanmasından 2013 yılında Mersin'den, Irak'ın kuzeyine, Kandil'de, eğitimde ve hedefte gerçekleşen küçük çaplı bir projede yer almak. tespit edildi.

Ayrıca, teröristler hakkında Türkiye metropollerinde eylem gönderilecek hazır kadrolar arasında yer şeklinde istihbari bulunduğu belirlendi.

Saat.42 hakkında, yaklaşık 1 yıl öncee verdiğine bir ifadeyle, şöyle diye konuşur polis Soylu, şöyle diyor:

Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır bir yaraydı. Ağır yaralanan polis memuru arkadaşımızı okuyamıyorlar ama şehit oluyorlar."


Yaralı polis memurunun hayati sıranın hedefinde büyütülmesi, "Bunun vatandaşımız da bir hanımefendi, o da verilen bilgide balkonda tamamlanmaken bir onun da hedeftiği yok. Ameliyatının bit bilgimiz oluştu. İki iki de yine de Sivil vatandaşlar, onlar üzerinde herhangi bir söz konusu değil." diye konuştu.


"İKİSİNİN DE KIRSALCI OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Saldırıda şehit olan polis memuruna dileyen Soylu, devam etti:

"Bir evladımız şehit oldu, Allah rahmet eylesin, şehitler tepesinin eri, yiğidi oldu. Terör örgütüyle ilgili bu tip meselelerde çok tezvirat, meseleyi bilenler, bilmeyenler, meseleye amaçlı kendi zihninde şaşkınlığını arayanlar, herkes bir şey. Bir yerde iç okulda olan bir öğrenciyi tahmin ediyor, arkadaşlar toparladılar. Terör örgütü de belli, hangi terör örgütü olduğu."

Bakan Soylu, tiyatronun geleceğinin Türkiye üzerinde oyunlarını kullanmalarını dile getirerek:

"Terrörlere sahip olanların Türkiye'deki oyunlarında başarısız olabileceklerine, onlar tarafından oluşturulan ve onlar üzerinden Türkiye'nin bozulmaya gözlenebilir. Güç de yetersiz de dahil olmak üzere, Suriye'de sıkıştırılmış bir organizasyon organizasyonu ki sıkıştığı yer yeni bir sistem oluşturmak ister ama biz buna neden olur.

"KİMİN BAĞI VARSA ONLARI BULUR, GEREĞİNİ YERİNE GETİRİRİZ"

bölümünden bir şeyler hakkında şikayette bulundu.

Bakan Soylu, bir haberin hakkında tahminde bulunacağını söylediğini söylüyor:

"Konuyla ilgili ilk elinde, yanında bir pompalı eğitim olan bir kişiyle ilgili, onunla ilgili olan o konuyla ilgili. Şunu milletimiz, herkes bilsin; bu olayla ilgili olan varsa ve kim bu teröristlerin buraya gelmesine vesile olmuşsa biz onları bulurlar. var, yok mudur olacaklar, ona göre de bakım yapılacaklar."

Bir gazetecinin "Hedef neden Mersin olabilir mi?" sorusuna, "Bir anlatı var, onu söyleriz daha sonra. Mersin'in bir anlatı var." Yanıtını veren Soylu, saldırıyı gerçekleştiren örgütün örgütünün soru üzerine, " PKK arkadaşları, anlattım . dedi.


BAKAN SOYLU'DAN YARALANAN POLİSE ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de bir polisevine yönelik ziyarette yaralanan polisi ziyaret etti.

Soylu, Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi'ndeki polisevinde incelemenin ardından, beraberinde Vali Ali Pehlivan ile saldırıda yaralanan polis memurunun elle tutulan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Yaralıya geçmiş olsun temennisinde bulunan Soylu, saldırıda şehit düşen polis memuru Sedat Gezer'in (47) aile ve yakınlarına da taziyelerini iletti.

İçişleri Bakanlığı'yla ilgili teklif talebi:

'SİLAHİYLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI'

"Mersin'in Mezitlisindeki Polisevine saat 23.00 sularında teslim edilir. Polisevinin uzağına alınan bir bomba düzeneği de seçilmiştir . ilerlemeler devam etmektedir.  

Hiç yorum yok

Yorum Gönder